SchlagerSandra

Nu är det det här med schlager...som man egentligen inte får tycka om...Sorry: MEN JAG ÄLSKAR DET!

Låg och kollade 50 favoriter igår med en syster och två andra personer som jag försökte lära tjusningen med t.ex Låten: 1+1=2 av Bel Air som var med 1985..Vet inte om de fattade, men jag gillar't!!!

Om melodifestivalen igår. Tyckte väl inte att någon låt var bra...tyvärr. Det var bättre förr. Dessutom såg jag att Pain of salvation och Crucified Barbara kommer att mötas i andra chansen...Bummer!

Jag kommer nog alltid att vara SchlagerSandra...


Jag har varit dålig...fy och usch!

Jag har som sagt varit dålig, svikit Er, mina trogna läsare! Jag har inte uppdaterat. Jag har knappt suttit framför datorn. Men här kommer det senaste i mitt liv, som är värt att veta :

Jag tog loss mitt blodiga bandage och satte på små nya kompresser. Det var helt blåslaget knät. Fint stort blåmärke över hela knäskålen och istället för att jag ska sitta och beklaga mig tänker jag ge Er en bild:

Vi var ute och partajjade lite lätt igår med flickorna. Maskinen var i stan och spelade och vi tänkte gå tills vi såg kön och insåg att vi inte ens tycker om maskinen speciellt mcket så det blev käk på Uplands, Heja på kusin på O'learys, dricka på VG och kolla på patetiska människor på BJ! Sådärja, här kommer bevisen:



Idag har jag varit på Gotlands nation och lördagsfikat...helt galet gott!

Nu vill jag bara framföra mitt djupaste förlåt och hoppas att ni stannar kvar som läsare...som om ni vågar annat Muahhahahah!


 


Posten...

I veckan fick jag ett brev, det är ju oftast ganska kul..så länge det inte är en räkning eller så Ser att det är från Västra Götalandsregionen och undrar vad dom har för buisiness men mig nu när jag flyttat...men eftersom jag är rätt mycket på sjukhus bekymrar jag mig inte över det. Kommer in i rummet och slänger posten på sängen.

Lillasyster kommer in oc undrar varför jag har ett brev till Bertil Winkler ?? Det undrar jag med. Det stod nämligen att brevt jag fått skulle till Bertil Winkler i Kode...det är inte jag...Det är min pappa... Hur fan har ett brev från Kungälvs Sjukhus kunnat hamna i Uppsala hos dottern till den som skule få det.

Vill även påpeka att min pappa heter LORENS och Bertil är hans andranamn...

öhwg

Jag känner att jag vill skriva, men jag vet inte om vad. Jag sitter i mitt rum. Jag mår illa. Det känns som om det är bomull i min hjärna och jag har sovit jättemycket idag. Jag gick till skolan , utan kryckor. Sen gick jag hem igen. Funkade skitbra. Men imorgon blir det nog buss. Det verkar som jag ska flytta den 1 juni, ner till city, till en helt nybyggd och renoverad fyra med två grymma tjejer. Idag var det inget bra på os, så jag kollade Scrubs. Där min PVK satt på handen är det ett stort fult blåmärke, varför använde sjuksköterskan den näst största kanylen kan man fråga sig.

Jag tycker att det är obehagligt att må som jag mår nu. Man är liksom inte med på det som händer riktigt. Jag kommer att få läsa inlägget efteråt och se vad jag faktiskt har skrivit. Varför mår jag så illa och varför känns kroppen helt bortdomnad. Jag skulle tro att jag håller på att bli sjuk. Men vem har smittat mig...den jäveln?

Fy, fan för detta!

Fantastiskt

Jag tycker allt att det är bra fachinerande att jag opererade mig i torsdags och kan gå från operationen bara några få timmar efteråt utan att ha knappt något ont och att kunna stödja på benet utan problem. Känns som ett trolleri!

Tog kryckorna till skolan idag för säkerhets skull, det är ju en lång dag man har framför sig. Jag behövde inte använda dem, hade de mest som stöd ute på de hala och snöiga vägarna. Imorgon blir det inga kryckor för mig!

Just nu ligger jag och det dunkar ganska mycket i knät...på insidan. Jag antar att det håller på att läka eller något. Kanske har jag ansträngt mig lite mycket...fast så borde det inte vara. Förhoppningsvis är det helt naturligt efter att de varit inne och grävt, slicat och brytit i knät som de faktiskt gjorde. Jag är inte orolig. Ska försöka sova nu...med ett bultande knä och en diklofenak i blodet.

Tänk vad man kan göra egentligen, tre små hål och så har de lagat ett knä...så sjukt coolt!


Melodifestivalen- genrep och live

I fredags var jag och mina discokryckor på melodifestivalsgenrepet med en massa goa tjejer. Vi satt och diggade och tjötade. Först åt vi turkisk mat på TARAs- kan starkt rekomendera riktigt god mat!

Jag hade Crucified Barbara tröjan på mig och tyckte att de var helt ok. Bättre än de andra miffona iaf! Nej så ska man inte säga. Tyckte att det var ett ganska starkt startfält.

Har inget vettigt att skriva mer än att idag åker jag tillbaka till Uppsala med flyg. Palla köra i detta vädret!

Dessutom: Hur grymma är inte Svenskarna då? Guld Guld Guld säger jag bara!

Såhär ser det ut:


Stödstrumpan och de otroligt vackra Näset-shortsen...
en gång framröstad till fulast på träningen i dem...
härliga jitex-minnen det !!

blodigt värre...stackars lilla mig ;)


Operationsberättelse

Jag åkte till Elisabethsjukhuset. Gick direkt in till operation och blev tvättad, fick PVK, nya kläder, armband och lite smått och gått. Så kom läkaren och målade på knät och så fick jag antibiotika som profylax. Han gav mig lokalbedövning i knät vilket var som 4 stora bulor typ 3*3 cm sedan. Såg jävligt kul ut, jag var ju tvungen att kolla när de skulle köra in en så stor kanyl i benet på mig.

Som sagt blev det lokalbedövning så jag skulle vara vaken under operationen. De rullade in mig och preparerade upp mig med alla sladdar och sådär. De satte tv-skärmen så att även jag-deras framtida kollega, kunde se. De tyckte att det var väldigt kul att jag var intresserad. Läkaren visade hela tiden på skärmen och pekade och förklarade. Jag fick se hur trasig menisken var och när de klippte bort typ halva. Jag såg ledytorna på benen, mitt korsband, min andra menisk och det såg helt ok ut. Var några små sprickor i den andra menisken men inget man behövde göra något åt!

Kollade även ner på knät för att se hur det såg ut med en kamera, en sug och lite verktyg i sig. Kunde inte sitta för att se perfekt för då flyttade benet sig, men det jag såg var ball. De böjde och knäckte en del i knät för att kunna se i de olika utrymmena så det var bara att slappna av och go with the flow. Låg puls hade jag även denna gång, lågt fint blodtryck och ok syresättning. Fick extra syrgas i näsan...antar att alla får det.

Rullades ut, fick sova 15 minuter och sedan upp äta frukost och gå. Det var väldigt trevlig personal som tyckte att jag skulle komma dit och göra min praktik nästa gång. Har hört att det är en kanonplats att vara på, då kanske jag har lite fördel. Jennie kom till sjukhuset och hämtade mig och så åkte vi ut till Arlanda och tog ett tidigare flyg tillbaka till GBG!!

Nu är jag hemma och går runt här i huset. Inga kryckor behövs, endast utomhus för halkans skull. Det är en massa blod i kompressen, men nu vet jag att såren är sydda, för det kollade jag ju sjävl :) Har inte speciellt ont, men jag känner fortfarande att det snurrar efter morfinet...:)

En grymt kul dag, känns som om jag lärde mig mer idag än vad jag gjorde under hela praktiken!!

OPERATION

Har duschat mig i decutan, och ska snart köra en gång till nu på morgonen. Renbäddad säng och rena kläder. Kan proceduren vid det hät laget. Har lite svårt att slita mig från TV'n när det visas sport hela tiden. Det ska bli skönt att få operationen gjord. Nu hoppas jag bara att det är något litet lätt fel som de fixar till snabbt och smärtfritt. Jag hoppas att efter den här operationen så ska jag inte behöva ha ont mer och jag ska kunna börja springa och träna utan problem.

Så nu gäller det!

VFU'n klar!

VFU'n är nu avklarad. Jag och Clara bjöd på chokladkaka igår. Vi fick kramar och lycka till och de sa att de skulle sakna oss. Jag har trivts. Igår fick jag sticka Clara i armen med. Och BLOD fick jag. Första gången jag klarade det...gött e det! Fick värsta adrenalinruschen!!

Känns rikigt bra att det är slut nu, är sugen på skola och normala tider igen. Nu är det en massa plugg som måste göras och en operation som ska klaras av! Sen kommer jag hem.

Otäck krasch av Anja, man bara ser knän ryka överallt i OS, obehagligt!

Wanna join The Winklerz??

Hej, det finns ett band som spelar rock och dansband. De behöver någon mer i bandet...SUGEN??



Vi ska ut och partajja nu. Det ska bli NICE.

Jag ska bara säga vilken äckligt bra sommar jag kommer att ha...SWEDEN ROCK , 25 årsfest, JP:s bröllop, Sonisphere...och lite som ännu inte är helt bokat. Jag och Jennie bokade Sweden Rock biljetter idag. SÅ JÄVLA GRYMT!!!!


JAG HAR DEN BÄSTA SYSTERN I HELA VÄRLDEN!


BLOD!!!

Igår kände vi the need for blood. Några anonyma ssk:are i Flogsta såg till att suga ut lite ur varandra...


Före                                        stick                         stick                                hygien??

Det var kul även fast jag inte lyckades få något blod. Värdelös syrra är jag. Men jag har gott sällskap av Clara C. Skönt att vi är på samma avdelning och är skitkassa på venprov :)


Sista dagen med ssk

Nu har jag gått min vecka med sjuksköterska så imorgon blir det tillbaka till undersköterska igen. Idag på jobbet fick jag ta bort graffastygn. Typ som häftstift med en tång från en patients höft. Kul tyckte jag. Jag höll i gympan, var med på en vårdplanering, skrev en epikris och dokumenterade uttagen narkotika. Mycket intresssant!

Kom hem och slängde på mig en klänning och sprang vidare. Mötte upp fadderbarnet Hanne och de andra i Internationella gruppen och kollade runt lite i Uppsala och gick sedan på café och käkade mat. Promenerade hem till Flogsta med en tjej från finland.Det var trevligt. Nu funderar jag på att sova...Yes?No?

Glöm inte att se om videoklipet funkar nu. Enjoy!!

Vi gör ett nytt försök:



Hoppas det funkar nu!!

En vanlig dag på gina tricot...




Två heta syrror!

Här är jag och min syster -lillasyster. Vi gör praktik i Enköping - sveriges närmaste stad. Det betyder att den ligger närmast flest stora städer....Såhär ser vi ut när vi räddar liv :

Hard core !


Melodifestivalen & Reccemottagning

I lördags var jag på reccemottagning. Jag har ju bytt nation och är numera med i västgöta..även kallad VG. Vi fick gå runt i huset, tävla och dricka öl. Det var grymt trevligt och allt avslutades med en sexa i stora salen. Nice Nice!

Det innebär ju att jag inte så melodifestivalen live...gör inget, men jag såg reprisen imorse och här kommer mina synpunkter :

Charlotte och Nanne i början: Mycket bra!

Ola, vad har du skaffat för ful frisyr pöjk? En dålig jävla poplåt.
Jenny Silver: WTF??? Kläderna gjorde att hon såg fet ut...robothand, nej, jag fattar ej?
Linda Pritchard: Welcome to eastern europe So TAKKY! Men den kommer ju att fasta på hjärnan och bli en danshit på krogen ...my guess.
Pain of salvation- var inte sångaren rätt snygg? Diggade texten men kanske lite lösigt.
Anders Ekborg- måste säga att jag tycker att det var lite ball med musikal i melodifestivalen. Han har ju riktigt bra röst.
Jessika Andersson- riktigt kass påa (btw)OK låt...kunde gissa teten 4 år innan...
Fripråkarn - ett skämt eller. Litet försök till naughty librarian som dansare...sämsta jag sett...och hört.
Salem Al-Fakir- Fan va söt han är! Värsta charmtrollet. Måste säga att jag gillade låten!

Så och nu programledarna. Måns, han är faktiskt väldigt bra, bättre programledare än artist enligt mig. Dolph, man kan ju bara älska han trots att det hörs att allt han säger är inövat och han beter sig som en robot...hoppas att han nån gång kommer som Ivan Drago för då får han fem getingar vad han än säger :) Christin Meltzer tycker jag om, lite obbig ibland men kul ändå.

VAD TYCKTE NI?



ett skelett från något slags djur med horn...tjur?



igår fanns! och "det första jag åt till frukost idag var en öl"
Vi vann musiktävlingen ..men glöm inte sopporna...vi var bra på sopporna :)


Mat...hunger...känslor

Det är fortfarande så, att när det känns tungt och jobbigt tar jag till maten som hjälpmedel. Det kommer så satans naturligt och ibland hinner jag inte tänka efter och kmmer på mig själv med att ha handlat en påse godis. Det är inga hetsätningar, absolut inte. Sånna volymer får jag inte i mig, tack och lov! Men det är heller inte normalt, det är en överätning. Jag kommer ofta på att nu äter jag inte för att jag är hungrig det är något jag vill blockera och så slutar jag...eller ger upp och tänker att godis är gott, jag tar det här en annan dag.

När Mattias har bott i mitt rum så har jag haft det lite svårt med det mesta. Det har inte varit några rutiner som jag brukar på mornar eftersom jag bott på en madrass. Jag har glömt mina tabletter och jag har inte haft mina garderober, mitt internet, mitt badrum...och efter ett tag så tar det på en person...inte heller tv'n när man känner att man inte kan somna på kvällarna. Nu är jag tillbaka i mitt rum och mattias har fått sitt eget. Det har ju gått riktigt bra att bo ihop, men jag ska ite ljuga. Det ska bli svinskönt att kunna sova i MIN säng igen!!!

Jag kämpar på här på östkusten och känner att jag tar steg framåt. Det är en lång process och jag får inte glömma det.

Mer om praktik

Idag började jag gå med sjuksköterska. Hon är jättesnäll eller båda två. Det finns nämligen bara två stycken på min avdelning och de jobbar endast dagtid.

Jag har under igår och idag fått dela medicin i dosetter, hämta medicin på apoteket, scanna med bladderscan, se hur man tappar en kvinna, göra en såromläggning, hantera narkotikaklassade mediciner m.m. Jag tycker att det är roligt och tror att jag kommer att gilla mitt jobb i framtiden.

Jorå, så praktiken funkar bra... fick reda på att jag klarade TENTAN idag med! Inte helt fel. Var typ säker på att jag skulle ha missat...eller jag blev mer och mer säker ju längre tiden gick. Men jag klarade med gott om poäng till godo...det bästa av allt är att det känns som att det sitter kvar och att jag har stor nytta av det nu på praktiken!

RSS 2.0