N Ä S B L O D

Näsblod

Nu ligger det till såhär. När jag var hemma från jobbet förra fredagen med feber och liknande blödde jag lite näsblod. Det är inget direkt vanligt i mitt liv. Händer när jag får fotbollar på den eller så... Om det bara hade varit den fredagen så hade det inte varit så farligt men när det sedan kom på lördagen, söndagen, tisdagen, onsdagen och när jag kom ham från löprundan i torsdags så satte det igång igen ^^. Blödde i Jennies säng, golv, handfat, dusch och så..hela reflexvästen och mina vantar! Men nu har jag inte blött sedan dess, trodde jag...tills jag gick och lade mig på min madrass alldeles nyss då det var en blodfläck på kudden. Kom alltså inatt. Om det fortsätter såhär kanske man behöver söka för det. Är inte orolig men det känns lite weird.

Ta hand om Mina VÄNNER!


VFU

Kom till prsktiken idag och trodde väl inte att det direkt skulle bli något annorlunda från förrut. Nu skulle jag dessutom jobba kväll, och då är det om möjligt ännu lugnare. Jag och Clara fick hålla i gympan idag...hehe. Sedan tog vi en urinodling som vi gick och lämnade till labbet. Ska bli kul att se vad den visar. När Clara gick hem fick jag hjälpa till med det mesta som man gör. Jag fick kolla och se hur medicinerna görs iordning inför kvällen, lägga om några sår, ta hand om en person som inte lyckats hålla nummer 2, diskutera skillnad mellan transvestit och transexuell?? och dela ut mediciner. Det var en rolig dag. Hade dessutom möte med både huvudhandledaren och min handledare och det gick som på räls.

Kom just hem och ska upp och jobba imorgon kl 7. Så bussen går 6. Får nog bli till att sova en blund innan dess. Bara jag kan ta en painkiller för nu dunkar snart knät igenom huden... (var och tränade på gympa innan jobbet, tanter, den yngsta var 68 upplyste de mig om och hade hållt på i 50 år...går aldrig dit igen)

Tentafest

Här är den i särklass bästa bilden från Tentafesten. Vi kallar den MOONFACE!



Moonface är ett tillstånd man hamnar i när kroppen producerar för mycket kortisol...(stresshormon)

Tillbaka på VFU

Idag var det up tidigt som attan igen. Kändes skönt att komma iväg igen, frisk till på köpet.

Började med att ta upp patienterna och ge några en dusch. Idag gjorde jag det själv...vilket jag inte tyckte var svårt eftersom det var vad man gjorde varje dag när man jobbade ålderdomshem. Fick ge tre subcutana injektioner...och det var väl så gott som allt. Min fikakonst kommer att bli ordentligt förfinad efter denna VFU: ) Fick inloggning till journalsystemet så att jag kan sitta där och bekanta mig med hur man skriver en antecknig och liknande. Hade även två samtal med patienter idag, man ska ha tre stycken så det är väl bara att sätta igång. Annars var det väl mest fika, som sagt.

Måste säga att det känns ganska trist att man knappt får göra någonting. Jennie får ju gå runt och mäta blodtryck, glukos, hjälpa till vid kateter och grejjer. Blir riktigt avis. Ska ta tag i det här och se till att jag får följa med och kolla något annat ställe med...

Sen jag kom hem har jag varit ute och joggat en sväng och gjort lite styrekeövningar. Skönt att få röra på fläsket lite.

Längtar faktiskt hem nu. Behöver min Kungälvsdos med vänner och familj!! Är ju knappt en månad kvar så det känns bra. Den 17 eller 18 kommer jag hem helt nyopererad!

Jo, det fick bli ett riktigt trist inlägg idag men ni vet ju åtminstonde vad jag har haft för mig! CIAO!

Brämhults juice = avföring ?

I tisdags så hade vi föreläsning i mikrobiologi. En liten inledning inför kursen som startar efter praktiken. Läraren pratade om olika bakterier och deras spridningssätt. Denna lärare har även gjort tester på Brämhults juicer. Hon gjorde en massa tester och det visade sig att Brämhults juicer innehåller galet mycket bakterier. Man tror ju att det är väldigt nyttigt då det är färskpressat och opastöriserat.  Men icke sa nicke. Opastöriserat är inte bra alls!

Hon sa att dricka bämhults juice kan likställas med att äta avföring...och det vill man ju kanske inte.


Lärde oss också att köpa vatten på flaska innehåller en massa bakterier medan om man tar direkt ur kranen är det typ inga. Man får dock inte ha munstycken på kranen för där samlas bakterierna. Spola igenom kranen med varmt vatten i någon minut nån gång ibland ska man göra.

Drick inte Brämhults juice eller vatten på flaska!


SPORT?

I sängen har jag spenderat min tid idag. Tur att det har varit en massa sport på TV. Jag älskar att kolla på sport men funderar: Vad är egentligen sport?

Har kollat fotboll, hockey, skidskytte och lite konståkning. Men helt ärligt...Är konståkning en sport? Det är fysiskt krävande och man behöver träna en massa. Men det är en massa domare som bedömer huruvida det är tillräkligt snyggt eller ej. Visst, man får gärna tävla i det. Men borde det vara med på OS? Jag tycker inte det. Jag tycker att sport är något som avgörs på annat sätt. Flest antal mål, hoppar längst, fortast, högst eller liknande.

Så konståkning, gymnastik, halfpipe och sånna halv"sporter" får gärna finnas men fan inte i OS. Det hör hemma i kultur och konst. Det får finnas i VM och sånt precis som dans och annat trams. Tycker att man ska ta in riktiga sporter där man avgör på att riktigt sätt. Lägg till innebandy, bandy och hell släng in bowling med om man vill. Det är lätträknat. Jag förstår att det kan bli en massa snack med typ brottning och boxning men där dömer man inte hur snyggt någon utför något, det finns ju domare i alla sporter men de dömer mål och längd och hindrar fusk.

Man kan ändra i backhoppning så den som hoppar längst vinner. Ramlar man kan man få ett visst avdrag för det. Men sport ska inte handla om hur snyggt man utför saker och ting. Tänk om det satt en massa domare på läktaren i fotboll och dömde hur snygga målen var och om det var sjukt snyggt kunde det räknas som 1,8 istället och om man fick en boll i magen och den gick in fick man bara 0,25...Så kan vi inte ha det. Oh, NO! Bort med bedömningssporter!!!
Sport ska inte vara vackert, det ska handla om hjärta!

Håller Du med mig??


SJUK


Galen blir jag. Vaknade flera gånger inatt av at jag har frossa, ligger och svettas och fryser. Tänker att jag klarar det. Sprutar i mig en massa nässpray så att jag kan andas helt friktionsfritt och tar en Alvedon. Vaknar kl 05:25 och fryser, svettas, har ont i halsen...jag känner att hur gärna jag än vill gå till praktiken så är det inte schysst mot patienterna. Min vilja har ändå tagit mig upp ur sängen och klätt på mig kläder och packat väskan. Men jag inser när det svartnar framför ögonen att jag inte borde gå till praktiken. Jag hade klarat det, men patienterna klarar det inte. FAN! FAN! FAN!

Är så otroligt ARG och BESVIKEN på mig själv. Jag har knappt varit sjuk någon gång sedan högstadiet och så kommer det nu.
Det positiva är väl att det är helg nu så jag har två dagar att friskna till på. Jag är så otroligt arg så jag vet inte vad jag ka ta vägen och ilskan riktas mot de dumma bakterierna som finns i mig. WHY?


Första dagen



Upp
kl 05:05 för att vara på busshållplatsen 05:35. Buss och frukost med Johanna och Anna och sedan leta mig fram till Westerlunds rehab. Kom igång direkt och vårdade. Samtalade med patienterna, bäddade och tvättade och gjorde iordning. Inte speciellt tungt eftersom patienterna är ganska så rörliga och dessutom villiga att klara sig själva. Jag fick ta en subcutan injektion. Det var väl det som var nytt för mig. Men det var coolt! Första gången man fick sticka in en spruta i en annan människa!!

Det verkar vara en väldigt lugn arbetsplats, känns mest som om man satt och drack kaffe och pratade ;) Men det är väl skönt, särskilt för mitt knä då, när jag inte behöver springa runt lika mycket. Det kommer att bli kul, bara att få prova på verkliga livet känns spännande. Vi jobbar även väldigt tätt med sjukgymnaster, kurator, logoped och arbetsterapeufter så jag kommer få se hur det arbetet går till.

Imorgon ska jag få ta blodtryck och puls på de nya patienterna. Upp tidigt igen. Fast imorgon tänker vi ta bussen kl 06:00. Sovmorgon ;)

HOCKEY

Haha, kolla hur mitt ben fortfarande ser ut efter så lång tid. Borde nog skaffa  knäskydd till hockeyn nästa säsong :)


Jävla sprickor på kringeldammen! Åh vad jag saknar hockeyn-bockey!

Praktik

Imorgon börjar min praktik. 4,5 veckor på Westerlunds rehab i Enköping. Det ska bli roligt. Hoppas att man får prova på en hel del roliga saker. Ska gå hälften av tiden med undersköterska och andra halvan med sjuksköterska. Westerlunds rehab är ett ställe där det bor 12 patienter som gjort svåra kirurgiska ingrepp eller som har haft stroke. Är lite för sjuka för att komma hem riktigt än, men för friska för sjukhuset. Det är så jag fattat det. Det ska bli himla spännande. Gäller väl bara att göra sitt bästa.



Imorgon kl 05:40 går min buss!

Första dagen på terminen

Vi började med en massa registrering och möte med handledare. Två föreläsningar en om bemötande som var helt grym. Jag blev väldigt inspirerad. Den andra om hur man ska bemöta dementa vilket var intressant men ganska självklart...tyckte jag.

Efter skolan åkte jag Jennie och Karro på lägenhetsvisning. En grym 5:a, hur snygg som helst. Imorgon ska de ringa de som står högst på listan. Antar att vi inte har någon chans, han hade bjudit in 1000 stycken... Men om vi får den säger vi JA direkt.

Drog på BIO och såg Snabba Cash, jag, Jennie, Karro, Hanna, Sofia och Anna. Jag gillade filmen starkt. En sån rulle som jag tycker om! Nice bajs.


Sett det nya avsnittet av Desperate...Det är kvalitet på det programmet!
Jag längtar tillbaka till mitt rum och min dator...

Vandaliserad bil

Ni vet ju att min och Jennies (tekniskt sett mor och fars) bil blev eldad sist den var med här på fel sida landet. Då när vi upptäkte det var det någon som hade skrivit KUK på framrutan. I torsdags när vi gick ut för att käka middag var dert någon som skrivit penis på bakrutan och gjort ett litet hjärta...i snön. Jag känner att någon är efter oss!

Till råga på allt så när vi kom hem idag efter löpturen jag och Matte så stod det GRIS på motorhuven. Vår bil har blivit något slags target...

Tanke och Handling

Tidaigare i mitt liv har tankar ofta lett till handling. Om jag fått för mig att skära eller äta tabletter eller vad som helst som kunnat skada migsjälv så har jag gjort det. Jag har fått erfara hur det är när det inte behöver vara så- Känns så bra att jag vill dela det med Er!

Hemma i Kode efter att jag varit och tittat på fotbollscup i 5 h. så letade jag och lillasyster efter saker att ta med till Uppsala i tvättstugan. Då låg där en stor korg med nagelsaxar och min tanke "jag vill skada mig själv" Jag såg mig själv trycka in saxen i handleden och hur "skönt" det skulle vara. Men tanken ledde aldrig till handling och det kändes inte alls jobbig. Det kändes bra när jag insåg att jag inte behövde skada mig.

Här i Uppsala när jag cyklade hem efter tentafesten, jag var ganska i gasen men allt som pumpades runt i skallen var " jag vill hem och ta massa tabletter" Inte heller denna gång blev det allvar. Jag känner en enorm skillnad. Jag behöver inte fly på det sättet längre utan jag klarar av att ta mig igenom saker helt på egen hand. Jag kan känna igen varför jag får tanken och tänka att det är fel.

Tanken är som en slags tröst för mig tror jag, men jag tror att även tankarna kommer att försvinna så småningom och det vore ju såklart ännu bättre.

Men nu leder inte tanke till handling längre och det är ett GRYMT framsteg! Jag känner mig stolt!

bara så ni vet

Fest efter en tenta är obligatoriskt-.
Jag har bara en lins
Överdos?
Är jag för fet för ett fuck?
Vi måste lära Hanna att njuta och släppa loss!
Mattias var hemma för tidigt
Jennie kommer inte hem
Måste man borsta tänderna varje kväll?
Min mobil vibrerade precis.
Hon bakom mig hade för hög produktion av GH
Why?
SLEEP TIGHT

Tenta och kusinmys

Igår gick jag, Jennie och Matte till en grymt mysig Thai-restaurang och åt. Mattias ville bjuda. Vi drack Singah och åt "very hot" mat. Det var hur mysigt som helst och lite ibland så släcktes ljuset och man hörde regn och så blixtrade det i några minuter. Jättemysigt! Väldigt skönt att komma bort från tentaplugget med. Fick ta en Alvedon för att somna för K*KKNÄT värkte som bara fan efter liten joggingtur och långpromenad...

Idag har jag, Jennie och Karro promenerat bort till Maxi och handlat det som vi ska ha under tentan och lite till. Jag har legat och drömt om syra-bas, sympatikus och massa annat skit hela natten. Jag kan nog inte läsa något mer idag för det känns som om det är fullt. Vill jag få ner en sak till kommer något annat att trilla ur. Jag känner mig lugn. Jag kan mycket och om jag inte klarar det så ska jag ha otur med frågorna. Vi får väl se hur det känns efteråt sedan. Tentan börjar 14 och vi får sitta till 20...och då blir det FEST!

Senare ska jag berätta om vår vandaliserade bil, vart jag ska praktisera och hur tentan kändes

Ta hand om Er!

Mycket plugg blir det!

Jag är ledsen för den otroligt dåliga uppdateringen. Känns som om man ängnar den mesta av den vakna tiden åt att på något sätt försöka trycka in så mycket information som möjligt. När man väl lägger sig på kvällen känner man sig oftast mer förvirrad än dagen innan.

Idag har vi haft frågestund med lärarna inför tentan. Då fick man reda på en massa mer som man ska plugga på...HJÄLP! Nu börjar jag bli stressad. Jag vill verkligen klara denna tentan, palla omtenta. Det är väl bara att göra sitt bästa. Svårast just nu känns mag-tarm kanalen, endokrina systemet och cellen... men imorgon lär det väl vara något annat.

Idag satt vi och pluggade, åt och drack på Värmlands i flera timmar. Lite mysigare än att sitta i rummet...och lite mer fokus faktiskt!


Så nu ska jag ge mig i kast med mera plugg den delen av dagen som är kvar. Jag och syster ska fokusera på mag-tarm kanalen... DEFEKTION ÄR VAD DET ÄR!

Tillbaka

Nu är jag tillbaka i Uppsala. Bilfärden gick bra, jag och Mattias delade på körningen.

Ett kärt återseende med kära Karro i korridoren! Har saknat dig vännen!

Vi gick igenom alla frågor om hjärtat men blev inte jättemycket smartare för det.

Nu ska jag sova för imorgon ska jag på frågestund i skolan kl 08:00!

Operation

Har ringt till Elisabethsjukhuset och fått en operationstid för knät. Det blev den 18 februari. En enkel artoskopi för att fixa till minisken...för nu är jag bra sugen på sport vill jag lova! 

Jag kunde ha fått tidigare men jag valde att ta när praktiken var klar. Vill inte behöva göra skolsaker i efterhand...det har jag redan provat på paralegalutbildningen och det var inget som jag tyckte om! En månad mer eller mindre när man redan varit borta ett år spelar ju faktiskt ingen större roll...

Så torsdag 18 februari lägger jag mig under kniven igen!

Rocky

I onsdags var jag, pappa, jennie och knicken nere i Kristianstad och hämtade hem en hundvalp. Det känns som något som aldrig skulle hända hos Winkler familjen. Jennie har ju alltid varit allergisk och flickorna i familjen dödsrädda för alla djur.

Jag har nog varit den som har varit absolut räddast. Grät när hundar kom mot mig förr. Men under denna tiden då jag varit sjuk har jag jobbat riktigt hårt på att inte vara rädd. Som mitt eget lilla projekt vid sidan av. När jag varit med hundar har jag bara tänkt, äh va fan, om han dödar mig så dödar han mig...och det har ju såklart aldrig hänt. Men det har ju gått jättebra och nu kan jag umgås med de flesta hundar och till och med gå fram för att jag vill klappa lite. Skulle aldrig ha hänt för två år sedan när folk fick låsa in sina hundar när jag kom och hälsade på...

Här är nu WinklerVovven som heter Rocky...(jag röstade på Glenn)



Vad väger ett Word dokument?

Jag och syster har suttit vid köksbordet med huvudena i böckerna. Eller åminstonde jag. Jennie har nog sett tre avsnitt av Grey's, kollat in vad hon ska handla ur varenda webb-shop, haft pauser och stört mig med sin sång, mimning, dans och genom att skaka på bordet för det är orättvist att jag orkar plugga. Men jag har faktiskt tagit mig igenom ännu ett kapitel i boken och har blod och immunförsvar kvar för idag!

Sedan kom jag och syrran på en sak. I en annons för en hårdisk står det att den väger 195gram. Väger den mer, om än yttepyttelite, när den är full? Först skrattade vi och tyckte att det nog var världens dummaste fråga..Men är det verkligen det?

Ge mig svar, vad tror ni?

Skön låt!



Jag känner att denna låten är en grym nystartslåt.
Det känns som om man åker i en cab på sommaren och att livet leker.


Sorgligt

Idag var jag hos PsykologJenny på fästningen...för sista gången. Det kändes helt galet. Vi pratade om hela tiden och hur saker och ting har förändrats och hur det har gått i vågor och hur nära jag varit att ge upp ett flertal gånger. Vilka olika diskussioner vi haft rörande olika ämnen som självskador, kräkning, vikt och liknande. Vi skrattade mycket och hade väldigt roligt. Men på slutet blev det allvarsamt, jag tror vi båda kände att det skulle bli jobbigt att säga hej då...iaf tyckte jag det. Fick en stor klump i halsen och gav henne en stor kram och hon kramade tillbaka. Ett litet mörkt hål i magen av obehag känner jag nu. Jag är glad för att jag typ är "friskförklarad" men samtidigt känns det så konstigt att släppa någon som man träffat så mycket, lyssnat på och tyckt om under mer än två år...

Jag har verkligen tyckt om henne, gör det fortfarande. Hon har varit engagerad och jag har vågat tro på det hon säger och jag har litat på henne fullt ut! Hon har varit fantastisk under de här jobbiga åren och jag skulle kunna se henne som en vän.Vi har även haft roliga stunder med mycket skratt och skämt mellan våra duster om tabletter och rakblad! Hade vi träffats under andra omständigheter så kanske, vi har ganska mycket gemensamt tycker jag (det lilla jag vet om henne).

Jag tror att hon är en stor del till att jag klarade mig igenom detta (+ mig själv då såklart!). Att jag fick henne som psykolog så att jag fick någon som jag vågade ty mig till på det viset, en ung sportjej passade mig perfekt. Vad hade hänt annars? Det får vi aldrig veta :)

Jag kom på att jag inte sa TACK. Jag glömde helt enkelt och det känns fel. Så jag skriver det jag önskar att jag hade sagt här!

Tack för all hjälp, allt ditt stöd och ditt otroliga engagemang.
 Du är grym! Jag kommer att sakna dig!

Nu fortsätter terapin i mig själv med PsykologJennys röst i bakhuvudet...

Nyårsafton!

Det gäller att fira hela dagen, för det är faktiskt bara nyår en gång varje år. Vi började 13:00 med hockey-bockey på skarpenord. Sjukt dålig is men grymt spel ändå?!? När vi var helt sönderfrusna drog jag och lillebror till sketna duken och köpte 3 Bössan och sedan ner till bastun. Blev bastu och bubbelbad och öl och cider!

Mysigt värre! Vidare till snygg-jenn där vi åt trerätters. Toast-skagen, mördegsinbakad fläskfile med philadelfiaost och potatisgratäng och det bästa...Marängshwiss! Party blev det fram till 23.45 då vi gick bort till rondellen vid Kockar där nya året firades in!


Vidare blev det utgång på Tre Kockar! Massa dans och det är bara i Kungälv som man blandar sånna goa bitar som Linda Bengtzings jag ljuger så bra med Keisha Tik Tok och sedan spelar Ronny och Ragge. Ha ha, så jävla skön mix! Jag fick dock så ont i knät att jag haltade runt. Så då ringde jag min far som kom och hämtade mig och istället för att köra mig hem körde han mig till min faster där jag fick i mig två alvedon och 4 koskenkorvagroggar och så blev det bugg och TP med släkten fram till 06.30 då vi åkte hem!


Mot ett nytt spännande år!

ÅR 2009

Här kommer min upplevelse och min egen lilla nyårsrevy. Så var mitt 2009:

Januari började i Lindvallen med sköna brudar. Inga skidor kunde åkas men nyår kunde firas. Jag hade inget jobb utan levde på mitt avgångsvederlag från Volvo. Jag var i Hafjell med pojkarna på en helt grym resa! Jag mådde verkligen superdåligt psykisk, kräktes, spydde och skar om vartannat och drogade ner mig med tabletter ganska ordentligt vid ett par tiilfällen...

Under februari tar jag mig i kragen och börjar arbeta som vikarie inom barnomsorg och skola. Får en del jobb och det är lättare att klara allt runtomkring när man har något att göra på dagarna. Lyckas börja att undvika att spy efter hetsätningarna vilket leder till att jag denna månad går upp en massa i vikt.

I mars börjar jag jobba som lärarvikare på högstadiet. Trivs kanonbra och tycker att det är kul att försöka styra upp de bråkiga barnen, trots en del bråk! Jag är på en himskans trevlig fest med hemlig destination och på den festen träffar jag min gamla brevkompis Sara som jag snackar en del med och vi kommer på att vi ska till USA samtidigt med våra syskon.

I april drar jag iväg med Vallen på fotbollsläger i Hirtshals. Vi har sjukt kul men det är så himla tråkigt att inte kunna spela och det tar på mig mentalt. Arbetar kvar på högstadiet och hoppas att jag ska överleva fram tills vi reser till USA, vilket jag gör!

I princip hela maj spenderas i USA. Vi börjar i New York och drar vidare till San Diego. Därifrån tar vi bussen till L.A, Hollywood där vi möter upp Sara och Hanna och börjar med att festa och bli inbjudna att gå på röda mattan med en rappare! Vi åker till Las Vegas där vi festar med George Clooney, kollar in Grand Canyon och flyger till San Francisco där vi åker på vintur i Napa Valley och ser allt som man ska se. Hyr en bil och kör utefter kusten hela vägen ner till L.A där vi festar med en soliderboy. Avslutar våra dagar tillsammans i Santa Monica. Sara och Hanna har lite längre tid kvar och de åker tillbaka till Hollywood. Jag och Jennie stannar och besöker Venice beach och kollar vattenfall i Malibu. Resan var något av det bästa och häftigaste jag gjort i hela mitt liv!

Juni blir grymt det med. Jag skolkar från ett jobb jag tagit på mig när jag och Jennie spontanköper biljetter till Sweden Rock i Norje,Sölvesborg. Helt gryma band spelar och vi hänger med kusinerna och kusinernas kusiner. Jag arbetar  gratis som volontär på U21 och träffar annorlunda människor. Får åka ner och se finalen i Malmö!

I juli får jag reda på att jag har kommit in på Uppsala Universitet. Börjar leta bostad och fundera på hur detta nu ska bli. Fyller 24 och har en riktigt trevlig fest. Är på Tofta Spa med lillasyster. Nu har jag istället börja jobba på båtsmansgärdet, äldreboende och jobbar ganska mycket!

Fortsätter under nästan hela augusti inom äldrevården och jobbar lite extra för ShowSecurity som vakt. Jobbar på U2 konserten bland annat. Flyttar upp till Uppsala och blir utsatt för en rolig nollning i gruppen TUPPEN!

I september blir det en hel del fest. Farmor dör vilket är enormt trist. Under september har jag en del återfall och hetsar och kräks lite i mitt studentrum.

I november börjar jag i en stödgrupp med två andra bulimiska tjejer och det hjälper och gör att jag känner mig tryggare och klarar mig bättre. Jag är hemma på farmors begravning. Vi har praktiskt prov och tenta och jag klarar båda två!

I december har vi mysiga bonde-kvällar och är ute och myser i snön som kommer. Är i kyrkan på adventsmys och åker tillbaka hem till Kode...julen hemma blir kanon och nyår firas in med bubbel först med vänner och sedan med familj.

Nu ska vi se vad 2010 har att bjuda på. Först en enormt stor tenta att tänka på i alla fall!

RSS 2.0