Hard as a rock

.
Hurtbullen Sandra har tränat BodyCombat. Det var kul! Imorgon kommer jag antagligen inte att kunna gå, inte för att det var så hemsk jobbigt men min kropp är inte van vid träning men oj vad jag har längtat...
.
Eftersom jag varit på SATS två gånger nu fick jag idag e tt säljsnack av Olov. Sorry Olov men du får inte sålt ett kort till mig. 350 kr/ mån är inte dyrt egentligen. Men när man kan få ett kort med klättring, bollsporter, pass och gym för 230 kr i månaden på Studenthälsan så väljer jag det...för jag är inte så dum...tänk vad mycket jag kan göra för 1500 kr om året. 4 månaders matkostnad liksom!
.
Sov gott och glöm mig inte!

Lördagssupen på Äppelmoset!

I lördags, precis som i fredags, var det party. Jag , Jennie och Clara gick hem till Julie som hade inflyttningsfest hos henne och viktor. Kollektivet Äppelmoset som det så fint heter.
.
Så var det med det!
.
Nu ska jag och träna. Jag har redan sån otrolig träningsvärk så jag vet inte hur det ska gå. Åt helvete antagligen.

Praktik på infektionsklinik

Livet går vidare. Jag går runt och låtsas vara sjuksköterska. Har numer hand om egna patienter. Igårkväll hade jag hand om två st och idag en.
.
De låter mig göra saker själv nu utan att flåsa mig i nacken och titta på mig hela tiden. Ger antibiotika, blandar infusioner och hänger dropp. Det är kul. Men samtidigt så vet  man inte riktigt vad man ska göra, det är så totalt annorlunda och det handlar ofta om viktiga beslut och jag vågar liksom inte ta dem innan jag pratar med min handledare.
.
Men jag hoppas att det går bra för mig. Det kommer jag att få veta på mitt mittbedömningssamtal...om jag kan komma på när det nu var jag skulle ha det. Det här med ordning och reda går bra på jobbet men...i privatlivet går det väl sådär!
.
(det här är inte min praktikplats.)

Första advent!

Idag har vi myst i lyan. Druckit julte, eldat staken och ätit lussekatt och pepparkaka.
.
När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla är så glada
att fira få advent.
.
Jag har även varit och tränat. BodyPump, jag märker hur äckligt otränad jag är men det är bara att köra på hur jobbigt det än må vara. Beach 2012, HERE I COME!
.


The Beaver is back!

Min kompis David "DojDoj Dojjan Bävern" Adielsson har varit i Uppsala och hälsat på The Winklerz. Det gillas!!
.
Det blev Jennies kanongoda hemmagjorda pizza, vin, G&T, Twister, blodprov, SingStar, Galenpanna, Quiz, Melodifestivalen spel och mycket mycket mer...tänk att man kan hinna så mycket på en kväll . . .
.
Man skulle väl kunna säga att det var en grymt lyckad kväll!!!

tänk om, jag är den felande länken.

Ikväll har jag druckit alkohol, precis som igår. Jag har tänkt på en sak. Det är inte alltid positivt. Jag har hittat en sak som kan vara inget och som kan vara slutet. Tänk om det är dags...
.
Jag har varit på party som slutade med hemgång eftersom de spelade efterfestlåtar...BAD. Typ som Sorry miss Jackson och sing,song writer...
.
Men första förfesten hos JULIE var grym. Gillar fiskedamm och sätta svans på åsnan! Men nu är det antagligen dags för mig att bli luugn och sova...skit!!!
.
>
Sov göTT och njut av livet!

so over

Just nu är det premiär för en film som heter Piranha 3D den såg jag för 4 månader sedan i USA och den var kass, skippa den,
.
Jag undrar en sak...men jag orkar inte skriva den för jag tror inte att någon av mina 5 läsare vet svaret ...SORRY.
..
Ikväll har det tagits blod hos the winklerz...nice e det och bilder kommer.
.
Idag på praktiken hängde jag med både läkare och sjukgymnast, har lärt mig en massa
.LOVE

Det är som det är

David Adielsson är på besök. Det är grymt. Jag är glad!
.
Jag är som en tjej som bara äär glad när jag har alkohol i blodet...kan det stämma. Nej det är inte sant för jag var glad imorse, nykter och allt. Idag var jag med läkare och sjukgymnast på prsktiken det var URKUL.
.
KILL ME!
.

Jag är en fulltankad HD och jag kan aldrig äta mig mätt...

Det är en månad till julafton...Who the hell cares?
.
Idag fick jag ge en blodtransfusion.
.
Jag har haft världens ångest ikväll, jag vet inte varför men jag tycker inte om det och jag vet inte vad jag ska göra åt det.
.
Jag tappade bort mobilen och hittade den nyss. Ringer upp Er allesammans imorgon förmiddag.
.
Underbar låt:
.
Nån som har glade nyheter?
.

HURRA FÖR MIG!

Idag lyckades jag hålla mig vid liv hela dagen. Hurra för mig! Så jag spenderade min dag med en sjuksköterska.  Jag fick ta ett venprov och fick blod på första försöket, Hurra för mig! Jag fick ta en avföringsodling...Hurra för mig?
.
Fick
dela 14 medicinerna ,
byta en SP-kateter,
ronda med allas vår egen Dr. Salaneck,
lägga om sår,
skriva en epikris,
springa runt och se dum ut
diskutera fläskkött!
=
Mycket produktiv dag på praktiken.
-
Kolla på min stackars lilla hand...ugly blåmärken efter PVK'n...dumma Tomas på AVA.
.
Idag har jag och lillasyster handlat veckans mat, 160 kr..gourmet!

Starta bettingsite?

Jag har gått och grubblat. Jag har ju egentligen en pengamaskin i mina skador och sjukhusbesök. Om jag helt enkelt skulle bedriva betting på vad som kommer hända härnäst.
.
Lägst odds på knä och axel...och psyke platsar väl in där med. Men vågar man sig på en högoddsare så kan man kamma hem stora pengar. Lägg dina pengar på armbåge eller lilltå liksom.
.
Kan göra det ännu mer spännande genom att rösta på inom hur lång tid. 1 h, 1 dag, 1 vecka, 1 månad....osv.
.
Och till slut vart jag befinner mig på fotbollsplan, på sjukhuset, i skolan, hemma osv osv.
.
.
Jag tror jag har kommit fram till en jävla kanonidé. Vad skulle Ni lägga era pengar på? Det här kan bli spännande!
Den som satsar rätt kommer att vinna ett pris!

Terminens bästa och mest oväntade kväll.

Igår var det lördag. Jag var aningen deppig efter mitt sjukhusbesök och var inte så sugen på nåt. Jennie , Clara och Tilda och jag träffades och tog några drinkar. Det var väl så det var tänkt, drinkar spel och mys...det blev lite mer än så...Se och njut:
.
.
Fussball, singstar och twister, hår kort, självutlösare och maskerad, oboy, horor och egentligen gjorde vi nog allt....
.
.
.


-

.

.

Är vi inte a spitting image av Madonna?
.

det blev en hel del olika outfits den här kvällen kan man tycka!
.
-
.
Det var längesedan jag hade så jävla kul. Skrattade hela kvällen och det är ju fantastiskt hur en lite gettogether kan utveckla sig till något så roligt!
.
Fler bilder från denna kväll finns på min kära systers FB under namnet "en helt vanlig lördag". Otroligt produktiva med kameran må jag säga :) Vad hade Ni för er igår?
-
Ha en fab vecka allisammans. Håll er friska!



Sjukdom säljer...

Besöksrekord på bloggen när man legat inne på sykehuset. Borde kanske göra det lite mer :P
.
Tack alla sötisar som hört av sig. Känner mig lite sliten och dimmig i skallen även idag, men inte alls som igår. Det får ta och ordna upp sig det här.
.
Känner mig konstig inför måndagens praktik. Kul att komma och vara "tjejen som svimmade"...
.
men det är ju bättre än att vara denna man...jag var ju inte med på TV!!
.
Ingen idé att oro sig för jag måste ju ta mig igenom det. SUCK!

Totalt oväntat

Idag när jag gick upp för att jobba kändes det väldigt fel. Jag trillade ihop i badrummet och fick ropa på lillasyster Jennie för jag mådde så konstigt. Kallsvett och blodtrycksfall...men det tog inte slut. Bad henne leta upp nummer till min avdelning så att jag kunde ringa. Men sen bestämde jag mig för att gå iaf. Cyklade till jobbet bytte om, hittade min sjuksköterska, satte oss och började läsa på om våra patienter. Känner att jag börjar må kass igen när jag sitter på stolen. Säger till henne att det känns konstigt, hon säger att vi ska gå till en soffa. Vi hinner gå i typ 4 meter innan Sandra segnar ner som ett löv på marken.
.
Vaknar upp med vårdpersonal runt mig, blek, svettig och väck. Det vill ta mig till akuten, det vill inte jag. Till slut kör de ner mig i en rullstol. Det blir EKG, blodtryck och blodprover och ligga med övervakning eftersom mitt hjärta slår sakta. När jag tror att jag ska få åka hem tar det mig till en avdelning och säger att jag antagligen blir kvar över natten. Jag har lågt blodtryck och låg puls och framförallt låg hjärtfrekvens.
.
.
Så jag får åka till AkutVårdsAvdelningen, AVA, och där får jag dropp och middag. Totalt helt weird. Som tur var hittade de inget konstigt på mitt hjärta och mitt ortostatiska blodtryck blev bättre efter att jag fått dropp så jag fick åka hem vid 19:30, med orden drick mer och ta det lugnt när du reser dig.OK! Blev en aningen längre dag än jag räknat med. Men jag lärde ju mig lite iaf.
.
.
Fick spola min egen PVK och fixa med infusionspumpen. Jag glömde min choklad och dricka som jag fick av mina två fina besökare... så det får jag väl bjuppa personalen på.
.
.
Det var kul för alla sa att det var ju bra att jag fick prova att se vården ur patientsynpunkt med. Jag ville bara skrika att "jag har redan gjort det och vill inte göra det igen". Det är ju bara massa fel på mig hela tiden. En puls på 41...det är jag och Gunde det!! Mitt blodtryck var nere på 90/60 men nu tillbaka på 107 /75!
.
.
Slutet GOTT allting gott!

2 dagar med usk

Två riktiga dagar på pratiken är klara. Jag har gått med undersköterska och fått göra en massa kul grejer. Allt blir ju verkligen nytt när man är på sjukhus istället för vårdboende.
.
Jag har fått ta venprov och ge antibiotika. Ta glukos, blodtryck och saturation. Hantera syrgas och annat intressant. Imorgon börjar jag gå med sjuksköterska och då blir det väldigt mycket läkemedel!!
.

Praktik

Nu börjar min praktik. Fram till jul så kommer jag att befinna mig på Uppsala Akademiska Sjukhuset och leka sjuksköterska. Det ska bli riktigt roligt...hoppas jag. Alla säger att det ska bli kul men jag känner mig opepp.
.
Igår var det intro på praktikplatsen. Vi fick scheman och information och en rundtur på avdelningen. Det är en infektionsavdelning så jag kommer bli proffs på sepsis, pneumoni och antagligen en massa infekterade sår...Åsa Melhus skulle älska mig ;)
.
diabetesfoten
.
Idag är min första dag, ska jobba kväll med en undersköterska...so here we go!

En tripp till shoppingMecka!

I lördags var jag och 14 tjejer i den mycket välkända staden Ullared. Där handlade vi på affären Ge-kås. Vi sov i stuga, åt god mat, drack vin tjöta , skratta och gjorde slut på pengar. En lugn och lyckad helg!
.
.
Jag vet i fan vad jag ska skriva...så:
Tack för en trevlig helg alla inblandade!

Fetma

Dagen började med en laboration om mätmetoder vid fetma. Vi fick mäta på alla dess möjliga sätt och fick fram procent på både det ena och andra. Naturligtvis var man överviktig...som vanligt.
Min metabola ålder blev 31...Kul liv?
.
...

.
Sånt där med mätning av fetma och laborationer om mat är inte min favoritsysselsättning direkt.
Då märker jag att jag har haft en ätstörning.
.
Men nu är jag hemma  i Kode med min söta pappa och imorgon drar jag till Ullared. Så det så!


Tvättmedelsmiss och blod!

Eftersom vi var ute igår så tyckte jag och Jennie att en tvättid kl 06-10 passade bra sådär dagen efter?! Så kl 06 ringde klockan och ner i tvättstugan bar det. Vi upptäcker att vi har 1 dl tvättmedel kvar...räcker inte till allt vi vill tvätta. Så lakanen kör vi med vittvättmedel och sedan tar vi en promenad till Willys och hänger på låset när de öppnar 07:00. Jag blev sjukt förvånad...vi var inte först där. Handlade tvättmedel , paprika och grapefrukt och gick och fortsatte tvätta! Så den där hurtiga morgonpromenaden var framtvingad och inte frivillig.
-
I skolan har vi lekt med blod och lärt oss hur man gör en blodtransfusion, alltså när någon får blod. Det kan ju vara bra att veta för det kan vara väldigt farligt att göra fel...och det vill man ju inte!
.
-
På eftermiddagen har jag haft en opponering och det gick hur bra som helst och det kan bero på att jag har en grym basgrupp och en grym lärare.
-
Peace out!

Norrlands

Ikväll har vi varit hos Clara Karlsson och förat och käkat korvbuffé...sedan drog vi vidare till Norrlands och dansade röven av oss...till stans sämsta musik!
.
-
Hur lågt kan man sjunka?
Hur kasst kan man må?
Kändes förjävligt innan men det börjar bli lite bättre nu min vän
Om jag tappar fästet och trillar ner ska jag klättra upp igen
-
Jag tillägger ännu en gång...jag är en fantastisk fotograf :)

Födelsedagspresenter!

När jag fyllde år och hade 25 års fest fick jag bara bra presenter!
-
Jag vill att ni ska veta att jag använder dom jättemycket. Av the gang fick jag en One Peice som är på under mys och lata dagar. Den är helt amazing!
.
Av the Hilberts fick jag ett armband! Tipp topp och det sitter på armleden under de finare tillställningarna!
,
-
Av Malin fick jag Grey's boxar...det är vårt hushålls sätt att plugga inför tentor...Mycket bra och lärorikt!
-
Av Elin fick jag linne och armband och örhängen. Debbie Harry på linnet och det har använts många gånger bland annat här...på klassmyset:
-
Jag fick ju även en hel del alkohol, biobiljetter, parfymer, presentkort och sånt. Det behöver man inte vara rädd att jag inte använder. ( fotbollstjejrna: jag har kollat ut vad jag vill göra nu men det måste vänta på bättre väder...)
-
Jag fick bara bra presenter och det är JAG SÅ GLAD FÖR. TACK ALLA SKÖNA FÖR EN UNDERBAR FEST!

MYS MYS MYS

Idag var jag och lillasyster först ute på en joggingtur i snöstormen och efter det har det varit MYS med Anna och Tilda!
-
Vi har bakat lussebullar och druckit julmust. Lagat kycklinggryta och sett på Gilmore Girls allt medan snön yrde utanför. Naturligtvis blev det en kvällspromenad i vår vackra vita vintervärld nu med!
.
Är jag inte en helt fantastisk fotograf ;P

Glad första advent

Vi har bestämt att det är trist just nu...årstidsmässigt. Så vi har börjat fira jul. Ikväll har vi ätit pepparkakor med ädelost, druckit vinglögg och myst tillsammans med en massa tända ljus!
-
Sjukt trevligt!
-
Sov gott!

Schlagerdag!

Idag har jag softat. Har sett på båda mina schlagerfilmer och blitt på otroligt bra humör. Det går inte att inte vara på bra humör när man ser dessa fantastiska framträdanden som har gjorts!
.
Imorgon har jag tenta..inte så lyckat för min del eftersom jag idag har sett och lärt mig om schlager...men man vet ju aldrig om tentan skulle bli en schlagerquiz skulle jag få alla rätt och man vet ju aldrig vad mina lärare kan få för sig...NOT!
Kommer ni ihåg gruppen Ai, med Josefin Sundstöm...
ännu bättre minns ni att vi hade sånna fruktansvärda kläder på oss!
.
Här har ni en go bit från 1988, Lottas slängning på slutet
och kolla hur galen och otroligt dumt Lasse Kroner lallar runt och löjlar sig!!
-

Här har ni Tommy Nilssons vinnarlåt från 1989 och jag säger bara,
hur kul ser inte Jerry Williams ut i kören. Snacka om att vara in the mood!
-

Så här kul kan livet vara...more to come!

Abba Abba Abba

Jag har inte ätit något vettigt och jag har inte heller gjort något vettigt.
.
.
Gillar man inte ABBA är man en LOOSER!

"Ergo bibamus"

.
Såhär atbetar en riktig bloggare...uppdaterar hela tiden. Don't get used to it...jag är ingen riktig bloggare.
.
Tack Uppsala för en underbar kväll!

Party at the Winklerz

Ikväll är det fest i casa del Winkler.
.
This is us!
.
-
Have a nice night everybody!

Rock film

Jag är medlem i Buzzador, då får man testa olika kampanjer och produkter gratis och sedan ska man ge betyg på det och berätta för sina vänner m.m.
-
Just nu är jag med i Lovefilm och får hyra 4 filmer gratis för att se hur det fungerar. Har fått hem två rock filmer.
.
Suck är en vampyrfilm om ett rockband. Den är så konsig och samtidigt rolig och sjuk. Det är ingen film att se om man inte är på knasigt humör eller om man vill se Alice Cooper och Iggy Pop in action som vampyrer!
.
.
Rock Star som handlar om en kille som älskar Steel Dragon och har ett tributeband men blir sedan erbjuden att spela med i filmen. Filmen är från 2001 ochMark Whalberg och Jenifer Aniston är med...är väl inte en kanonfilm direkt men rocklåtarna radas upp och det blir man glad av!
.
.
Vill du med i Buzzador så gå in här
(mitt användarnamn är SandraWinkler om du vill bli medlem genom mig)

Ångest

Idag har jag fått tillbaka lite av min ångest. Jag åt ett halvkilo godis på en timma och sedan stod demonerna och knackade på dörren...hårt. Fick lite skönheten och odjuret känsla, ni vet när alla bybor kommer och stöter på slottsporten och sjunger..."han ska dö, han ska dö".
.
.
För att kunna koppla bort gick jag in i duschen och så stod jag där i typ 30 minuter. Det är inte ofta man är i duschen så länge och fortfarande känner sig smutsig när man kliver ur.
.
Nu börjar det åtminstonde lugna ner sig och jag har lyckats rida ut stormen. Jag har väldigt mycket på att göra listan...men jag tror jag ska slänga på en film och drömma mig bort innan jag överhuvudtaget tänker på att göra något vettig.
.

Kolesterol

Idag på morgonen har jag varit på Good Food Practice och tagit blodprover för att se om jag kan vara med som försöksperson i en studie om kolesterol. Blodprovet jag tog idag ska visa om jag har förhöjda värden och sedan ska jag skriva i en matdagbok i tre dagar innan jag ska dit igen om 2 veckor. Får väl se hur det går.
.
Kommer jag med i studien så kommer jag iaf att få 300 kr! Alla pengar är välkomna i min reskassa kan man säga!
.
En sjukt bra nyhet kom idag:
.
Mustasch kommer till SRF!!!!

P-böter ; Nej tack!

Nu har jag och Lillasyster fått nog av P-böter. Under den korta tid vi har haft bil i Uppsala så har vi fått 7 p-böter på 350 kr styck. Inte direkt bra för någon och framförallt inte för en student.
.
Vi har bestämt oss för att skaffa en parkeringsplats för att 250 kr/ månad är billigare är 350kr/dygn.
.
Idag fick vi vår p-plats och hon som jobbade på Uppsala Hem sa att vi egentligen inte har tillgång till platsen förren den 1 dec men vi fick ett p-tillstånd och får stå där gratis denna månaden. Jag säger bara ; vilken toppenpingla!
.

I was feeling kind of lonely, my defenses were low...

We turn the wheel and break the chain
Put steel to steel and laugh at pain
We're dreamers in castles made of sand
The road to Eden's overgrown
Don't you sometimes wish your heart was made of stone?
.
-
-
She has a lot of awsome songs!
-
-
-

-
(Lyssna även på låten Heart of stone)

Myskväll!

Idag har vi haft myskväll. Vi bakade negerbollar och kladdkaka med glasyr och hallon och grädde och så smällde vi i oss alltihop samtidigt som vi tittade på The social network (filmen om facebook) Jag tyckte om den, man visste inte riktigt vem som hade rätt eller vem som hade fel, man tänkte.
.
Tilda och Jennie
Tilda, Jennie och Anna...
-
Så mysigt hade vi...vad har Ni gjort?
-

Jag säger: SE DEN!


Medicintenta

Vi har haft en tenta. För mig gick den jättedåligt, det kände jag redan när jag gick därifrån, jag var typ helt säker på att jag skulle behöva göra om den. Var och hämtade ut den i fredags.
.
Snacka om att jag blev glad när jag fick reda på att jag klarat den...dock med liten marginal...men poängen spelar ingen roll. Godkänt är godkänt!
.

Fröken Berg

Jag har haft Sophia hos mig i helgen! Det har varit super.
.
I fredags var vi på Flustret och dansade rumpan av oss. På lördagen lagade vi god mat och hade mys i lägenheten och i söndags var vi och käkade brunch.
.
En riktig toppenhelg!
.
Jag har inga bilder för det var sophia som stod för kameran!
.

RSS 2.0