Hardcore nursing

Idag har jag lärt mig om katetisering, SVP-nålar på barn och gipsningav radius...som om det är så stor skillnad mot vuxen kan man tänka, men ändå.
.
Jag ställde upp som frivillig och fick min arm gipsad av läraren och sedan gipsade Jennie den andra.
.
Sedan ville jag inte ta bort dom så jag gipsade Jennies arm med båda mina armar i gips. Måste säga att jag kände mig sjukt HARDCORE alltså!
.
.
Så idag var det lite kul i skolan faktiskt...en liten stund!

Mörk främling i hissen...

Idag har jag varit på barnsjukhuset och praktiserat igen. Trevligt men ganska tråkigt ändå. Man får ju liksom inte göra nåt så man tröttnar ju...
.
Det var clowndag på barnsjukhuset så jag har varit och kollat på clowner och hört hjärtliga barnskratt hela dagen, då blir man varm i hela kroppen!! En riktigt bra föreläsning om hur clownerna på sjukhuset påverkar barnen och deras tillfrisknande.
.
I hissen på väg hem träffade jag en snygg städare i hissen. Fick Grey's anatomy feeling och tänkte att det här kanske är mannen som jag ska hångla upp i hissen resten av min tid på sjukhuset...? En dark stranger i hissen...ja säger då det!
.

Hela jag gör ont

Nu har det varit helg. Jag har spelat fotbollsmatcher.
.
LÖRDAG:
Upplandscupen mot HUF?! eller nåt och vi vann med 6-2 och jag gjorde två assist vilket jag är glad över iaf.
SÖNDAG:
Svenska Cupen mot Mohed som vi vann över med 3-2 efter 30 minuters förlängning.
.
Jag har alltså spelat fotboll 210 minuter denna helgen och det känns.
Jag har blåmärken, blånaglar och imorgon kommer jag att vara stel som fan. Men det kan det väl vara värt kanske.
.
Här kan man läsa om matchen: KLICK!
.
.

TYROLERFEST

.
Jag har jobbat och slitit idag. Började 15:30 med att bära ölen. Slutade 24:00 med att bära bänkar och tomma ölflaskor...Däremellan har jag serverat ÖL, ÖL och åter ÖL. Vi hade 1 liters sejdlar som såldes för 68 kr...hyfsat billigt skulle man kunna säga :)
.
8.5 timmars arbete och 160 kronor rikare. Lycklig tjej, nu jävlar skall här spenderas!!
.
Trots de få slantarna är jag glad. Glad att tillhöra en så sjukt trevlig nation. Jag blev glad och kände mig duktig och träffade och arbetade med härliga människor.
.
Synd att jag inte kunde vara med på sexan efteråt, jag har ju fotbollsmatch imon jag...

So I must leave, I'll have to go To Las Vegas or Monaco And win a fortune in a game, my life will never be the same

.
Här om dagen betalade jag en massa räkningar. Det var medlemsavgift till fotbollen vilkent jag tycker borde ingå när man lirar i damlag...men icke. Det var hyra och det var mobil och det var rabatthäften och annan skit.
.
Jag gick ut för att cykla till praktiken och såg då årets första fjäril. Ni alla vet ju att om den första fjäril men ser är en citronfjäril så blir man rik.
.
Jag såg en brunspräcklig jävel så jag antar att jag kommer att bli fattig som fan.
.
.
In my dreams I have a plan ...If I got me a wealthy man
I wouldn't have to work at all, I'd fool around and have a ball

PIZZA FREAK

Man kan få testa pizza och god jävla pizza också. GRATIS:
.
Check it out: KLICK!
.
.
Jag har en grandiosa kebak bliggande i frysen som jag med fått gratis, undrar om jag ska klämma den nu.?

I am not myself

Hej!
Jag är på praktiken, på fotbollsträning på kvällskurs och så kollar jag TV serier är och handlar och sen orkar jag inget mer.
.
Praktik på barnkirurgen just nu. Ger små spädbarn medicin rakt in i pannan och sedan kör jag dom till operation. Punkt.
.
I helgen har jag match både lördag och söndag.
.
Uppsala som ovan
Sandra WInkler

Spex och kiwipaj

I söndagskväll så var jag, Jennie, Clara, Anna och Jossan på Stockholms nations marsspex. Detta för att söta Nina hade en stor roll i föreställningen. Hon var grymt duktig och spexet var mycket kul.
.
Innan föreställningen så skulle Clara baka kiwipaj och bjuda på. Det tog lite längre tid än väntat så vi fick ta me skedar och hela pajformen och käka den medan vi kollade på spexet, funkade kanon det :)
.
Men Clara kan det inte vara så att du glömde lägga i socker i fyllningen??
.


Familjen Winkler

Mina föräldrar och min älskade bror har spenderat en natt i Uppsala. Det har varit fantastiskt mysigt och kul.
.
-
Började med att kolla min match (jag spelade alltså), sedan var vi på promenad, spelade spel och degade och avslutade med middag på O'learys. GÖTT!
.
Blev en film i mitt rum och vi spenderade mycket tid åt att laga Jennies cykel och försöka blåsa upp en dubbelmadrass utan pump. Jag och Jennie har ju handlat en pump på Rusta, men nu va den paj. Men vi fick i luft i madrassen och sedan somnade jag och snarkade så att min söta bror inte hörde va dom sa på filmen. PUSS!
.
Idag har vi ätit frukost, mjukt bröd!, varit i boländerna och försökt reklamera pumpen men det fick man inte utan kvitto. JÄVLA RUSTA. Sedan åt vi macka på Gotlands och så körde vi ut hela högen till Arlanda igen. Om inte planet har störtat borde familjen vara hemma i tryggt förvar i Kode.
.
Jag och Jennie tycker att livet är skit just nu. Vi är sura och hoppas på att det kommer att bli bättre när Clara har lagat kiwipaj till oss.
.
JAG SAKNAR MAMMA PAPPA OCH NIKLAS!
VARFÖR BOR MAN INTE I GÖTEBORG?

Another one bites the dust...

Matchen igår blev en vinst. 4-1. Wattholma åkte på däng. Jag stod för ett mål och ett assist. Gött för mig.
.
Jag fick även beröm av tränaren. kul!
.
Från hemsidan:
"Stora M:et går till Sandra Winklers som visar en fin inställning med tanke på spel med och utan boll."
-
.
Mor, far, bror och syster var alla och tittade på matchen. Har haft familjen här hela helgen och det kommer mer om det i nästa inlägg.

Matchdag

.
Idag ska jag spela match och det är fritt inträde om man är sugen på att kolla.
.
Matchen börjar 11:00 och spelas på Ekeby konstgräs (planen brevid Friskis&Svettis)
.
Solen skiner så det kommer att bli grejt.
.

Cause I'd rather feel pain than nothing at all...

Det är fredag. Tjohoo tänker vissa.
Idag blev jag helt klar med psykiatrin. Hade en sista muntlig tenta och klarade den galant trots att jag inte hade pluggat ett skit. Älskar min taktik ibland, fake it 'til you make it!
.
Jag köpte en massa godis för att "fira" att jag klarat tentan...jag åt och vräkte i mig allting och så sitter man här med ångest. Jag har verkligen problem med sötsaker. När jag får det framför mig finns det inget stopp. När jag äter känns det okej men när godiset är slut vill jag krypa in i mig själv och plocka ut det och förstöra mig själv. Det är hemskt och jag vill verkligen inte känna så men det gör jag.
.
Klart att det har att göra med att jag inte är nöjd med min kropp. Men det är inte som innan, när jag ansåg att min kropp var ett fettberg och jag ansåg att jag hade grov fetma. Nu skulle jag kalla mig lätt överviktig och ganska så normal. Normal är väl bra att vara eller?
.
.
Nej, nu ska jag rycka upp mig. Det här med att deppa ihop är tråkigt. Jag ska ta och göra det som får mig att släppa ångesten; spela hög musik och fokusera på att städa rummet inför att FAMILJEN WINKLER ska återförenas imorgon!
.
.
This life is filled with hurt
When happiness doesn't work

det finns en mall...men Ni får aldrig in mig där!

Igår var det fotbollsträning. Vi var 6 personer på träning. Kändes aningen snålt faktiskt .
.
Idag har jag muntlig tenta...jag har inte studerat för jag tycker att det är tråkigt och är sjukt opepp för att plugga. Jag vill LEVA!
.
Ikväll spelar Mimikry på V-dala, kanske kan vara värt ett besök när det för en gång skull kommer något som låter lite rockigt till Uppsala och inte bara house och alternativa konstiga folk...
.
.
det finns ett mål, en liten grop där alla är
det finns en mall, men ni får aldrig in mig där

Var ska man bo? Vad ska man tro?

Vår hyrresvärd har varit här på mötet. Alltså kvinnan som vi hyr lägenheten av i andra hand. Hon är villig eller ja, vill gärna hyra ut lägenheten till oss i ytterligare ett år, men hon vill höja hyran till 4150:-/person. Det är en ganska saftig hyra när man som student har 8000:- i studiestöd.
.
Karro skall bo kvar. Jag och Jennie är lite mer tvek. Känns sjukt drygt att betala hyra hela dumma sommaren. Funderar helt enkelt på att magasinera våra möbler och hoppas att vi lyckas får något till nästa termin. Ta en chansning och spara 12000:- VÅGAR MAN?
.
Vi skulle ju kunna bo i ett garage eller nåt kanske? Eller köpa varsinn sånhär kanske...
.
.
Någon som vet/har en lägenhet någonstans i Uppsala som vill hyra ut?
Vi är Intresserade av det mesta.

But see how deep the bullet lies.

It doesn't hurt me. 
Do you want to feel how it feels? 
Do you want to know, know that it doesn't hurt me? 
Do you want to hear about the deal that I'm making?

Det gör ont att spela fotboll

.
Men som sagt är det roligt med. Och lite blåmärken har ingen dött av !

Don't walk around with a heart of stone...

Nja, jag ligger inte direkt före i min planering. Ligger precis på gränsen till att hamna efter skulle man kunna säga. Engelskauppgiften lämnades in nu, 20 minuter innan sista tid...
.
Imorgon när det är sista dagen på praktiken skall jag redovisa en artikel om PTSD och den har jag inte börjat med än...
.
Inte alls bra av mig. Jag måste verkligen skärpa mig. Jag har så många järn i elden just nu så jag måste planera och se till att göra mina saker annars kommer det att braka totalt om ett tag.
.
Snart är det NY VECKA och då tar vi NYA TAG!
...för jag har en lååång "att-göra-lista" att ta mig igenom!

Upplandscupen

Igår spelade jag match, frisk som jag hunnit bli. Matchen spelades i Stenhagen mot Bälinge. Bälinge ligger i div 4 och hade en straff att skjuta på oss eftersom vi ligger i div3. Matchen slutade 3-1 och dom satte alltså sin straff. Jag spelade högerback. Jag känner mig väldigt INTE defensiv dock...
.
Jag skruvade in en hörna som deras back höftade in! Jag gjorde även ännu ett assist till Sofia. Fick höra efteråt av en tränare att han tyckte att jag var bra, så därför blev jag GLAD!
.
.
Jag hade även två fans som kollade de sista 20 minuterna av matchen, det var ungefär så intresserade de var...och de drack öl, så jag fick köra bilen hem sen :)
.
Jobbigt med galna fans...

Jag är verkligen en schlagertönt

Jag är ju för nyare vänner känd som en riktig rocker...men jag kan inte dölja mitt förflutna som schlagerdrottning!
.
När jag var liten lyssnade jag i princip bara på schlager och dansband. POPIGT.
.
Nu lyssnar jag på rock men de kära gamla schlagergodingarna från 70- , 80- och 90- talet kan jag inte släppa. Helt fucking underbart och jag tror ändå att en hel del kunskap sitter kvar. Man ska ju inte skryta men jag har ju faktiskt vunnit en schlagertävling mot Lasse Kronér . . .
.
Fest: Vad vill du bli när du var 10 år?
JAG: SCHLAGERDROTTNING :)
.
Ibland när jag känner att jag behöver piggas upp finns det två DVD-skivor som aldrig sviker mig:
Melodifestivalen 50 år, vinnare och favoriter.
.
Jag är ju verkligen helt skadad ...
-
-
Kolla på det här utan att börja garva..hur snygga tycker dom inte att de är?
-

Psykakuten

Idag har jag varit en dag och arbetat på psykiatriakuten. Det var kul, spännande och intressant.
Mycket unga människor som sökte. Jag gillar arbete när man inte vet vad som ska hända och hur mycket som kommer ske varje dag. Fick vara med på läkarsamtal, dokumentation, skötarsamtal och sitta med patienterna. Mycket lärorikt. Nu hoppas jag verkligen på ett sommarjobb på Kungälvs psykakut eller slutna psykiatriska avdelning vilket hade varit väldans passande!
.
Jag gillar psykiatrins värld. Människorna som arbetar och sättet man arbetar. Man ser verkligen hela människan.
.
Kunde ju faktiskt redan saker om psykakuter. Jag har ju blivit körd till två stycken i Göteborgsområdet...Men nu ser jag det med helt andra ögon!

HIV-smittad

Jag gick till ICA för att handla kiwi igår, vilket för övrigt är sjukt dyrt för tillfället. När jag står i kön för att handla får jag näsblod. Torkar mig snabbt på handen och märker detta. Sedan blir det att jag står med handen och tröjan mot näsan. När jag betalar och tittar på kassörskan ser hon otroligt rädd och äcklad ut. Hon vågar knappt röra mitt pantkvitto och min 20 lapp...som jag lämnar fram med den icke blodiga handen.
.
Det blödde bara litegrann vilket säkerligen beror på att jag använt nässpray under dagen. Men kassörskans blick kommer jag inte att glömma, AVSKY!
.
See y'all around.

fever

Sjuk sjuk sjuk. Idag har jag druckit blåbärssoppa, ätit kiwi och sett på en massa tv-program. Har haft feber och stannade hemma från praktiken. Tränade ju heller ingen fotboll då som jag hade planerat. C-vitamin boost för jag hoppas kunna komma iväg till praktiken imorgon för då ska jag ha samtal med min huvudhandledare. Jag har även en massa jävla saker som måste göras och jag får dem inte riktigt gjorda när jag ligger och snörvlar och hostar. Bajkorv.
.
Kan tipsa om en ny serie som ska starta på Kanal5 den 16/3 och heter Off the Map. Den handlar om läkare som jobbar på en liten klinik i Sydamerikas djungel. Har sett de 8 första avsnitten. Serien är gjord av samma som gjorde Grey's anatomy så det är väl typ samma sak fast i en ny miljö :)
.

Det är fan inte lätt att leva

4 dagar inom psykiatrin nu...måste säga att jag gillar det och ser en framtid inom området. Mer min stil på arbete och tänk vad mycket människor man får träffa och prata med och tänk vad hjärnan kan ställa till med konstiga saker.
.
I veckan har jag fått vara med på läkarsamtal sjuksköterskesamtal, skötarna har snackat med mig och jag har fått sitta i rådgivningen och prata med patienter över telefon. Kul. Jag är glad att jag vågar ta för mig. Men boy vad trött jag har varit när jag kommit hem, sjuk som jag lyckats vara hela veckan med...spydde förut. Tur att jag har hela helgen att vila upp mig nu!
.
Fick sitta med på ett samtal och patienten börjar prata " det började ju med den här skadan i axeln och så gick det bara utför och så försökte jag ta livet av mig då..." Jag kunde inte tänka mer än...ta mig härifrån:SNÄLLA!
.
Just nu skulle jag ha jobbat som bartender på Strangers men jag ligger ju hemma och är sjuk. Såg sista avsnittet av Gilmore Girls säsong7 och lipade floder. Det är bästa avsnittet det :)
.
Probobly one of the best series ever!
Klicka på bilden för att se alla avsnitt gratis!

Jävla skit hals

Jag har skitont i halsen. Feber är inget jag har jätteont av eftersom jag är bra på tabletter och paracetamol är en bra grej!
.
Kom till praktiken idag och då var min handledare sjuk. Jag ska få vara med på 2 läkarsamtal och jag antar att that's that. Känns ju som om jag hade haft det bättre om jag hade valt att vara hemma jag med. Inte kul att vara sjuk och köra på för fullt. Men som man säger, fullt ös...medvetslös.
.
Verkar inte som om det blir någon fotboll idag heller och då är ju frågan om jag kommer kunna spela match på lördag.
.
Jag längtar hem till Kungälv.
Familjen och vänner ; you are my everything!

Jag är inte frisk

Jag vaknade upp igår. Första dagen på praktiken och allt. ONT I HALSEN. Fixade min frukost och kände att här är det även FEBER på gång. BAJS!
.
Jag var på min praktikplats och det var väldans intressant. Kom hem och sov, köpte halstabletter och åt febernedsättande. Jag tänker köra på samma koncept idag. Tur att jag inte börjar förren 10:30!
.
Det värsta med att vara sjuk är att man inte kan träna fotboll.

RSS 2.0