Föreläsning på kvällstid

Igår (läs tisdags) gick jag och lillasyster på en föreläsning som anordnades av Riksföreningen för anorexi och bulimi kontakt. Vi är familjemedlemmar där och föreläsaren var Gisela van der Steer. Hon pratade om mat och hur viktigt det är att hellre ätan nästan rätt, än exakt fel. Hon var en riktigt bra föreläsare och hon brukade kallas blodpuddingsprofeten sa hon eftersom hon ofta predikade om hur viktigt järn är för kroppen och framförallt för att stärka skelettet. Hon rekomenderade en blodpudding i veckan! Bra skit!

Hon talade om hur bra kroppen själv var att hitta sin balans och att det viktigaste inte är vad vi äter utan När vi äter och Hur vi äter! Väldigt intressant eftersom det oftast är så att man fokuserar på vilken sorts mat man äter alldeles för mycket. Hon förespråkade kostcirkeln och de svenska näringsrekomendationerna och sa att man inte tjänar på att uteämna någon som helst mat. Det enda hon tyckte att man skulle strunta i att äta var linfrö och vetekli eftersom det hämmar upptaget av järn i kroppen och den lilla omega3 som finns i det får man i sig på annat sätt!

Mycket bra sa hon...kommer skriva in mer sedan när jag kommer ihåg det!


Efter föreläsningen gick jag och syster till VG och satt där och tjöta med Clara och Hanna och var hemma vid midnatt. Vi är ju lediga fram till måndag...man vet inte riktigt vad man ska hitta på?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0