Lärdom: Låt inte en grill tända läslampan i baksätet innan en tre veckors resa till USA!

Bilen har ju stått ett tag, vi har varit borta i 3 veckor och vi bad Hanna att under denna resa gå och titta till den ibland, kanske flytta på den så att den såg använd ut. Vi får reda på att Hanna inte har lyckats öppna dörrarna på bilen.
.
Vår spontana tanke är att Hanna kanske inte har hittat bilen och står vid fel bil, det skulle nämligen kunna vara så...
.
När vi kommer hem så kan inte vi heller låsa upp bilen så vi orkar inte bry oss om det för vi är jetlaggade och vi har en massa i skolan. Men igår tog vi tag i problemet.
Batteriet i bilen verkar vara helt dött. Enda vägen att öppna bilen manuellt är bakluckan. Jag och jennie och våra inte jättelånga armar sticks in i det lilla hål som finns i mitten bak för att se om vi kan fälla sätet. Vi lyckas efter att typ ha skrattat ihjäl oss. Dörrarna går inte heller att öppna innifrån för Volvos autolås har satt in, bra om någon vill stjäla bilen. Så vi klättrar in och öppnar motorhuven. Upptäcker, VAR FAN E VÅRA STARTKABLAR? Niklas?
-
Vi går till macken och ser om någon kan hjälpa, alla har bråttom och macken har bara startkablar och starthjälp som sitter fast i väggen. Vid bilen vinkar vi in några bilar, människor har mycket att göra, men ett par stannar, kör oss till macken och vi köper startkablar och han kör tillbaka och startar oss. Vi står en stund men kan inte stå för länge eftersom även bensinen är på väg att ta slut. Kör mot macken och mitt i en korsning så dör batteriet. Vi får ännu en gubbe att starta oss men bilen dör redan innan han åker därifrån. Vi får nog och puttar bilen till macken. Tankar full tank och får en tredje gubbe att starta oss. Köper varsinn glass och håller bilen stabilt på runt 2000 varv i 20 minuter innan vi vågar oss ut på vägarna.
-
Kör runt i ungefär 45 minuter, utan ljus och utan stereo, och laddar vårt batteri. E4'an måste vara världens mest tråkiga väg.
.
Testet om batteriet verkligen håller görs på Ica Väst i Floggan och ett riktigt spänt ögonblick väntar när vi kommer ut med våra inköpta chips....BILEN STARTAR.
-
Lärdom: Låt inte en grill tända läslampan i baksätet innan en tre veckors resa till USA!
-
VOLVO FOR LIFE!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0